Полуниця і лохина знижують ризик виникнення інфаркту у жінок

Полуниця і лохина

Американські вчені стверджують, що полуниця і лохина знижують ризик виникнення інфаркту у жінок.
Спеціаліст з Америки стверджують, що полуниця і лохина містять багато флавоноїдів, які також містяться в чорниці і винограді. Вони сприяють розширенню артерій, запобігають утворенню бляшок холестеринів і благотворно впливають на стан серцево-судинної системи.

У ході дослідження експерти проаналізували дані національного огляду по здоров’ю жінок в Америці, які розповідали про своє харчування через кожні чотири роки впродовж 18 років.

За весь час дослідження у 405 учасниць був інфаркт. Цікаво, що жінки, які регулярно їли полуницю і лохину, ризик серцевого нападу знижувався на 32% на відміну від тих, хто їв ці ягоди раз на місяць і рідше.

Полуниця і лохина впливають на здоров’я, незалежно від безлічі показників ризику – індексу маси тіла, віку, спадковості, кров’яного тиску, куріння.